Inainte, prietenia a fost ceva sfant, mai importanta ca multe din valorile actuale. Prietenia se asocia cu onoarea si demnitatea. Iar acum – lumea nu are nevoie de tine. Si tie nu iti pasa ce se intampla in sufletul oamenilor din jurul tau.

Desi multi iubesc sa sape in problema altor persoane. Dar este mult mai mult, hmm, curiozitatea. „Ha-ha, te-ai despartit de prietena, ai pierdut banii? Imi pare rau!”. Atat. Ne uitam la talk show-uri, citim povesti de viata in reviste, dar ce se intampla in sufletul vecinului, prietenului, colegului – nu este interesant.

Omul (acest cuvant treptat isi pierde sensul initial), in prezent este egoist, are inima rece si o minte limpede (dar in favoarea sa proprie). Toti oamenii au devenit atat de straini. Merg acasa, unde isi fac cina, isi arunca furia adunata de o zi intreaga pe prietenii si cei dragi... De ce se intampla asa? Familia – nu mai este familia, prietenii – nu mai sunt prieteni...

Este uitat sensul prieteniei. Fiecare persoana trebuie sa fie gata sa sara in ajutorul prietenului. Chair daca el nu este familia, ci doar... o persoana cu care soarta te-a unit.

Imposibil pur si simplu sa gasesti prieteni, dar si sa te arunci cu prietenii – e gresit. Si ei raman tot mai putini si mai putini – reali, care vin la tine traversand intregul oras, doar ca sa-ti spuna cateva cuvinte de incurajare, sa-ti ofere o ciocolata...

„Prietenul la nevoie se cunoaste”. Si dragostea si prietenia devin fragile ca niciodata. Noi nu facem prietenii din cauza temerii de tradare, noi ii pierdem in fuga dupa bani, nu avem suficient timp pentru a comunica, ne este teama sa avem incredere. Parintii nostri au cunoscut altfel de prietenie, se vizitau, stateau pana la orele tarzii in bucatarie la un ceai si prajituri. Dar ce facem noi? Seara petrecem in fata televizorului, comunicarea reala am inlocuit cu telefonul, nu o prezentam pe iubita prietenului, poate o va cuceri... Multi cred ca nu exista prietenie intre acelasi sex, defapt cred ca nu exista si prietenie intre barbat si femeie. De ce? Oare exista prietenie?

Tot mai des prietenii nostri sunt pentru interes. Joci fotbal – prietenul fotbalist, ai plecat din fotbal si prietenul nu mai exista, job nou, prieteni noi, ai schimbat locul de munca, ai schimbat si prietenii. Oamenii au uitat ca prietenul – este pentru totdeauna. Prietenia trebuie protejata si dezvoltata, trebuie sa pretuim prietenia.

Prietenia – este ceva intangibil, la nivelul spiritual. Si cand se pierde o parte de spiritualitate – omul se goleste.

Reguli De Viata